Veelgestelde vragen

Robur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toekomstige nachtmerries, onophoudend gillen, of het tijdelijk of permanent verliezen van de controle over de blaas.

Wat kost de Ghostwalk Nijmegen?

De Ghostwalk kost 12,50 euro per persoon.

Hoe laat vertrekt de Ghostwalk?

De Ghostwalk zal op wisselende tijden van start gaan. Dit heeft te maken met het tijdstip van de zonsondergang.

Hoe lang duurt de Ghostwalk?

De Ghostwalk duurt maximaal 1.5 uur.

Waar vertrekken we?

De exacte locatie is onbekend omdat onze spookgids behoorlijk eigenzinnig is en soms op andere plekken verschijnt dan daarvoor. Wel weten we dat het startpunt in het centrum is. Als u een reservering maakt dan krijgt u van ons te horen waar de gids die avond zal verschijnen.

Is de Ghostwalk geschikt voor kinderen?

In principe is de Ghostwalk geschikt voor iedereen, wel adviseren we een leefdtijdsgrens voor kinderen van boven de 10 jaar. Indien u met veel kinderen wilt deelnemen, bijvoorbeeld voor een verjaardagspartijtje, neem dan even contact met ons op dan passen we de verhalen aan zodat ze meer geschikt zijn voor jeugdige oren. Op aanvraag is uiteraard ook mogelijk mits het om minimaal 10 personen gaat.

Wat moet ik meenemen op een Ghostwalk?

Helemaal niks, we adviseren wel comfortabele kledij en schoenen en houd rekening met de weersomstandigheden. Trek een warme jas aan en neem eventueel een paraplu mee.

Gaat de Ghostwalk altijd door?

De Ghostwalk gaat altijd door, ook bij onweer, regen of sneeuw. Alleen bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden zal de Ghostwalk komen te vervallen. Met uitzonderlijk slechte weersomstandigheden bedoelen we dan bijvoorbeeld windvlagen die je oppikken en je op de St. Steventoren achterlaten. Als de weersomstandigheden van dien aard zijn krijg je bericht van ons.

Ik kom uit Nijmegen. Is de Ghostwalk dan wel interessant voor mij?

Jazeker, ook voor de echte Nijmegenaren is de Ghostwalk een absolute aanrader. De spookgids neemt je langs lokaties die waarschijnlijk grotendeels wel bekend zijn maar vertelt je de verhalen en legendes die je nog niet wist.

Wordt het verhaal van Mariken van Nimweghen ook verteld?

Nee, De spookgids bedient zich van verhalen, geruchten en legendes. Hoewel het verhaal van Mariken van Nimweghen onlosmakelijk met Nijmegen verbonden is betreft het een middeleeuws mirakelspel en geen gerucht of legende. In tegenstelling tot de andere verhalen is hier volledig duidelijk dat dit verhaal zich niet daadwerkelijk afgespeeld heeft.

Is de Ghostwalk toegankelijk voor mensen in rolstoelen

Helaas, in verband met de vele trappen die ons door het oude centrum van Nijmegen heen voeren is de Ghostwalk niet toegankelijk voor mensen in rolstoelen.